06 495 99 698 info@cultureroad.nl

Een onvergetelijk mooie bestemming

Reis naar Afghanistan

Een onvergetelijk mooie bestemming

Reis naar Afghanistan

  1. Home
  2.  » 
  3. Bestemmingen
  4.  » Afghanistan

Afghanistan is al eeuwenlang een kruispunt van verschillende culturen. Het was een belangrijke route voor reizigers langs de zijderoute. En dat zie je nog steeds terug in de hedendaagse cultuur en tradities. Tijdens een reis door Afghanistan kijk je verder dan de hedendaagse hectiek en beleef je een prachtig land met een rijke culturele historie.

 

Groepsreizen naar Afghanistan

 

Lente in Afghanistan Tour

22 – 30 maart 2021
vanaf €2.995,-

Individuele reizen naar Afghanistan

 

3-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 695,-

6 -daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 1695,-

10-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 2595,-

3-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 695,-

6 -daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 1695,-

10-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 2595,-

Afghanistan: de feiten

Naam: Islamitische Republiek Afghanistan
Hoofstad: Kabul
Inwoners: 34 miljoen
Oppervlakte: 652.864 km²
Taal: Dari, Pasjtoe
Buren: China, Pakistan, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tajikistan
Leider: Ashraf Ghanin (de jure)

Visum voor Afghanistan nodig? Regel het direct via Kesvisum

Kabul (hoofdstad)

Bekendste plekken: Bamian, Nationaal Park Band-E Amir, Kabul, Blauwe Moskee

Hoogtepunten Afghanistan

Je reis naar Afghanistan is al een avontuur ver voor je vertrekt. Voor veel mensen is het moeilijk te begrijpen dat je überhaupt naar dit land wilt. En het is waar; sommige delen van het land zijn niet veilig. Maar veel plekken zijn goed bereisbaar.
Het land zelf is een mix van oude en hedendaagse historie. Daarnaast wordt je gastvrij ontvangen door een nieuwsgierig volk dat open staat voor contact.

Kabul: het moderne Afghanistan

De tour begint in het het drukke en overweldigende Kabul
Kabul, Afghanistan
. Overal in de miljoenenstad zijn straatstalletjes, lokale markten en prachtige moskeeën. Weinig herinnert meer aan de hippie-periode. Kabul is tegenwoordig een bruisende stad waar je echt het modern Afghanistan ervaart.

Herat en Mazar-i-Sharif: beleef de zijderoute

Na Kabul bezoek je kleinere plattelandssteden als Herat en Mazar-i-SharifMazar-i-Sharif waar je je vrijer kunt bewegen. Hier vind je overal vind je herinneringen aan de periode van de Zijderoute.

Natuurgebieden: Bamian en Band-i-Amir

Naast het bijzonder rijke culturele verleden bieden we je tijdens een reis naar Afghanistan ook de kans om de prachtige natuur te zien. In het midden van het land vind je BamianBamian Park en het nabijgelegen Nationaal Park Band-i-AmirPark Band-i-Amir. Hier lijken alle problemen van het land voor heel even ver weg Bamian is bovendien de plek waar ooit de beroemde Boeddhabeelden stonden. Deze werden in 2001 opgeblazen door de Taliban.

De Afghaanse geschiedenis in een notendop

Afghanistan staat bekend als het knooppunt van Centraal-Azië. Het land kent een turbulente geschiedenis met veel veroveringen door nog veel meer verschillende volkeren. In circa 300 voor Christus veroverde Alexander de Grote het gebied op de Perzische keizer Darius III. In de eeuwen erna belandde Afghanistan van de Griekse koninkrijken via Boeddhistische invloeden uit India naar Mongoolse overheersing van Genghis Khan en Britse beïnvloeding begin 20ste eeuw.

Onafhankelijk

In 1919 werd Afghanistan uiteindelijk onafhankelijk. Na een periode van relatieve rust volgde de politieke coup van 1973 die 5 jaar later werd opgevolgd door de communistische coup, gesteund door de Sovjet-Unie.

Burgeroorlog

De coup was het begin van een lange burgeroorlog die eindigde toen de Sovjets zich in 1989 terugtrokken. Na verschillende burgeroorlogen viel het land in 1996 in handen van de Taliban. Na de aanslagen van 11 september 2001 begon de V.S. een oorlog. Sindsdien lijdt het land nog steeds onder de dreiging van de Taliban en het blijft er in grote delen onrustig.

Wanneer ga jij?

Misschien sta jij straks ook wel middenin Kabul op de vogeltjesmarkt!. Ga mee met een van onze groepsreizen of boek een individuele reis. Vraag nu informatie aan!