06 495 99 698 info@cultureroad.nl

Ga mee naar de parel van de Antillen

Reis naar Haïti

Ga mee naar de parel van de antillen

Reis naar Haïti

  1. Home
  2.  » 
  3. Bestemmingen
  4.  » Haïti

Ben jij toe aan een reis naar een onbekend tropische oord? Haïti is misschien wel het meest onbekende vakantieland van het Westelijk-halfrond. Het land op het eiland Hispaniola staat niet hoog op de bucketlist voor reisbestemmingen. Dit vinden wij onterecht. Want het land krabbelt weer op na een recent verleden vol rampspoed. Het land en de bevolking staan inmiddels te trappelen om zichzelf te bewijzen. De weg is naar de top is lang. Dus wees erbij nu het nog onbedorven en puur is!

Groeps- en individuele reizen naar Haïti

Voodoo Festival Zomertour

13 – 19 of 22 juli 2021
vanaf € 1.995,-

8-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 1995,-

11-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 2.195,-

14-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 2.395,-

8-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 1.995,-

11-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 2.195,-

14-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 2.395,-

Haïti: de feiten

Naam: Haïti
Hoofstad: Port-au-Prince
Inwoners: 10,6 miljoen
Oppervlakte: 27.750 km2
Taal: Frans, Kreyòl
Buren: Dominicaanse Republiek
Leider: Jovenel Moïse

Port-au-Prince

Bekendste plekken: Citadel Laferrière, Gingerbread Houses, Jacmel, Bassins Blue

Hoogtepunten Haïti

Haïti was ooit het land waar een succesvolle slavernij-opstand resulteerde in de afschaffing ervan. Haïtianen zijn dan ook een trots en cultureel rijk volk. Ze onderscheiden zich graag met Voodookunst en een rijke film- en muziekscene waarbij de Haïtianen een eigen stroming hebben gecreëerd. Voodoo zit in het DNA van de Haïtianen. Het is een mysterieuze cultuur waar Haïtianen maar weinig toeristen bij toe laten. Maar mocht je gaan, dan zullen we je zeker helpen met een bezoek aan een medicijnman.

Gingerbread houses

Ook is Haïti een land bijzondere architectuur. Tijdens een reis naar Haïti bezoek je bijvoorbeeld de beroemde Gingerbread Houses.
En natuurlijk kan bij een reis naar Haïti niet zonder een bezoek aan de Citadel Laferrière en daar omheen liggende Sans-Souci en Ramiers. De Citadel is misschien wel hét symbool voor Haïti. Het fort staat al jaren op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Carnaval op z’n Haïtiaans

De zuidelijke stad Jacmel is dé carnavalstad van Haïti. Mocht je ergens al eens carnaval hebben gevierd dan wacht je een hele andere ervaring. De Locals dossen zich flink uit met allemaal zelfgemaakte kostuums. Naast caranval vindt je in de kustplaats Jacmel ook nog veel oude architectuur terug.

Natuurgebieden

Als je een liefhebber bent van de natuur kan je naast de mooie witte stranden ook genieten van bijzondere spots als Bassins Blue en de prachtige watervallen van Saut d’Eau.

De Haïtiaanse geschiedenis in een notendop

De geschiedenis in een notendop
Het eiland Hispaniola was een van de eerste eilanden die Columbus tijdens zijn reis in 1492 aandeed. Na een aanvankelijk moeizaam begin wist het eiland na enkele jaren een Spaanse kolonie te worden die zijn geld vooral verdiende met slavenhandel en het verbouwen van suikerriet.

Eind 17e eeuw veroverden de de Fransen westelijk deel van het eiland. Zij stichtten Saint-Domingue; het latere Haïti. In 1791 brak de Haïtiaanse Revolutie uit die resulteerde in de stichting van een onafhankelijk koninkrijk, waar de slavernij meteen werd afgeschaft.

Na de onafhankelijkheid verviel het land al snel in chaos en anarchie. Centraal gezag ontbrak en couppogingen en samenzweringen waren aan de orde van de dag. Na een interventie van de V.S. in 1915 kwam er een periode van bloei.

Dit duurde tot in de jaren zeventig toen dictatoren Papa Doc en Baby Doc aan de macht kwamen. Weer ging het mis met het land.

In de jaren 2000 leek het eindelijk beter te gaan tot de aardbeving van 2010 waarbij het westelijk deel van het land zwaar werd getroffen. Sindsdien kruipt het land langzaam overeind.

Wanneer ga jij?

Misschien sta jij straks ook wel in Haiti! Ga mee en boek een reis. Vraag nu informatie aan!