06 495 99 698 info@cultureroad.nl

Bezoek eiland met de Drakenbomen

Reis naar Socotra in Jemen

Bezoek het eiland met de drakenbomen

Reis naar Socotra in Jemen

  1. Home
  2.  » 
  3. Bestemmingen
  4.  » Socotra (Jemen)

Socotra is een van de meest bijzondere plekken op aarde. Ook zijn er bijna geen toeristen. Zonde? Wellicht. Maar het geeft jou wel de kans om je onder te laten dompelen in rust en stilte van de Arabische oceaan. Ga met ons mee en zie drakenbloedbomen, dolfijnen en prachtige ongerepte witte stranden!

Reisaanbod groeps- en individuele reizen

Socotra individuele tour

7 dagen

vanaf € 2.495,-

Socotra Maart Tour 2021

16 – 24 maart 2021

Vanaf € 1795,-

Socotra Oktober Tour

12 – 20 oktober 2021

Vanaf € 1.795,-

Socotra: de feiten

Naam: Socotra (Jemen)
Hoofstad: Hadiboh
Inwoners: 42.000
Oppervlakte: 3.625 km2.
Taal: Arabisch, Soqotri
Buren: Indische Oceaan
Leider: Abdrabbuh Mansur Hadi (de facto)

Bekendste plekken: drakenbomen, stranden, natuur, de lokale bevolking

Hoogtepunten Socotra

Socotra is een eiland midden in de Arabische zee. De naam komt van het Sanskriet en betekent ‘Gelukzalig eiland’. Die naam dekt zo’n beetje de strekking. Bijzondere, unieke natuur, aangenaam klimaat en geweldige, vriendelijke bevolking. Hoewel Socotra een afgelegen eiland is, toch hebben de mensen van Socotra het niet getroffen met de regio waarin het zich bevindt. De dichtstbijzijnde landen zijn Jemen en Somalië, twee landen die vaak zeer slecht in het nieuws komen wegens honger, oorlog en armoede.

Drakenbomen

Drakenbomen zijn de meest karakteristieke natuurverschijnsels van Socotra. Biologisch gezien zijn ze familie van de asperge. Wat meteen opvalt is de paraplu-achtige vorm van de boom. Het sap van de boom wordt rood als het in aanraking komt met lucht. Vandaar dat de boom de naam ‘drakenbloedboom’ of ‘drakenboom’ heeft gekregen.

Stranden zonder toeristen

Het is bijna niet meer voor te stellen: ongerepte, uitgestorven witte stranden op een eiland met een tropisch klimaat. Socrota heeft ze! Loop uren lang door het witte zand en beleef de magie van de kustlijn zoals we dat van veel andere bestemmingen niet meer kennen. Tijdens de tour krijg je de gelegenheid om lekker in de zon te bakken of verkoeling te zoeken in het prachtige azuurblauwe water.

Koraalriffen en dolfijnen

Socotra ligt midden in de Arabische zee. Dat is ook te zien aan de bijzondere natuur onder water. Tijdens de tours gaan we snorkelen bij de beroemde koraalriffen van Dihammri. Je ziet bijzonderen vissen en kleurrijke onderwaterwereld. En misschien, als je geluk hebt kom je oog in oog te zwemmen met een dolfijn. Pas op voor de haaien!

Korte geschiedenis

De naam Socotra komt van het Sanskriet en betekent ‘gelukzalig eiland’. Die naam dekt zo’n beetje de strekking. Bijzondere, unieke natuur, aangenaam klimaat en geweldige, vriendelijke bevolking. Het eiland heeft een interessante en turbulente geschiedenis. Het eiland stond bij Griekse zeevaarders bekend als Διοσκουρίδουis (Dioskouridou). Na de oudheid werd het land achtereenvolgend bezet door Arabieren, Portugezen en Britten. In 1967 kwam het eiland bij Zuid-Jemen. Socotra is sindsdien grotendeels buiten het oorlogsgeweld gebleven wat het eiland tot een unieke en rustig eiland maakt.

Wanneer ga jij?

Misschien sta jij straks ook wel op Socotra. Vraag nu informatie aan!