Socotra

Socotra is een van de meest bijzondere plekken op aarde. Ook zijn er bijna geen toeristen. Zonde? Wellicht. Maar het geeft jou wel de kans om je onder te laten dompelen in rust en stilte van de Arabische oceaan. Ga met ons mee en zie drakenbloedbomen, dolfijnen en prachtige ongerepte witte stranden!

Op dit moment bieden wij geen reizen aan naar Socotra in Jemen. Wel zijn we van plan binnenkort weer een groepsreis te organiseren. Daarom hebben we een wachtlijst samengesteld voor belangstellenden.
Wil jij op de hoogte blijven van de plannen voor een aanstaanden groepsreis? Vul dan het formulier in en blijf op de hoogte.

Socotra

Socotra ligt midden in de Arabische zee. Het is een van de minst bezochte plekken ter wereld. Geopolitiek is het een deel van Jemen. Maar het eiland kent zijn eigen geschiedenis, natuur en cultuur. De reis erheen is al een avontuur op zichzelf. Het eiland heeft veel te bieden: bijzondere natuur (Drakenbomen), prachtige witte stranden en koraalriffen waar de dolfijnen je persoonlijk begroeten. Ook heeft Socotra een geweldige gastvrije bevolking die niets liever wil dan het jou naar je zin maken. Kom dus met ons mee naar een van de meest onbedorven plekken op aarde: Socotra.

Korte geschiedenis

De naam Socotra komt van het Sanskriet en betekent ‘gelukzalig eiland’. Die naam dekt zo’n beetje de strekking. Bijzondere, unieke natuur, aangenaam klimaat en geweldige, vriendelijke bevolking. Het eiland heeft een interessante en turbulente geschiedenis. Het eiland stond bij Griekse zeevaarders bekend als Διοσκουρίδουis (Dioskouridou). Na de oudheid werd het land achtereenvolgend bezet door Arabieren, Portugezen en Britten. In 1967 kwam het eiland bij Zuid-Jemen. Socotra is sindsdien grotendeels buiten het oorlogsgeweld gebleven wat het eiland tot een unieke en rustig eiland maakt.

Hoogtepunten Socotra

drakenboom

Drakenbomen

Drakenbomen zijn de meest karakteristieke natuurverschijnsels van Socotra. Biologisch gezien zijn ze familie van de asperge. Wat meteen opvalt is de paraplu-achtige vorm van de boom. Het sap van de boom wordt rood als het in aanraking komt met lucht. Vandaar dat de boom de naam ‘drakenbloedboom’ of ‘drakenboom’ heeft gekregen.

Socotra strand

Stranden zonder toeristen

Het is bijna niet meer voor te stellen: ongerepte, uitgestorven witte stranden op een eiland met een tropisch klimaat. Socrota heeft ze! Loop uren lang door het witte zand en beleef de magie van de kustlijn zoals we dat van veel andere bestemmingen niet meer kennen. Tijdens de tour krijg je de gelegenheid om lekker in de zon te bakken of verkoeling te zoeken in het prachtige azuurblauwe water.

koraalriffen socotra

Koraalriffen en dolfijnen

Socotra ligt midden in de Arabische zee. Dat is ook te zien aan de bijzondere natuur onder water. Tijdens de tours gaan we snorkelen bij de beroemde koraalriffen van Dihammri. Je ziet bijzonderen vissen en kleurrijke onderwaterwereld. En misschien, als je geluk hebt kom je oog in oog te zwemmen met een dolfijn. Pas op voor de haaien!

Loading...
Facebook Messenger for Wordpress