Bezoek dit onafhankelijke gebied in Irak

Reis naar Koerdistan

Bezoek dit onafhankelijke gebied in Irak

Reis naar Koerdistan

Home » Bestemmingen » Koerdistan

Reis naar Koerdistan

Een reis naar Koerdistan zal je niet snel vergeten. Officieel heet deze regio de autonome Koerdisch regio in Irak, maar is eigenlijk sinds enkele jaren een onafhankelijk gebied in Irak. Het de regio heeft zijn eigen regering, vlag, hoofdstad, volkslied en taal.
En de regio heeft ook veel te bieden: De hoofdstad Erbil doet vrij Turks aan. Mensen zijn er vrij, drinken alcohol en er zijn terrasjes op straat. Daarnaast is ook de natuur prachtig. Koerden zijn enorm gastvrij en staan te trappelen om hun land te laten zien aan elk toerist die erom vraagt. Een aantal keer per jaar nemen we een groep mee op reis naar Koerdistan, maar het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een individuele reis of vakantie naar Koerdistan te boeken.

Geïnteresseerd ? Vraag naar de mogelijkheden.

Groeps- en individuele reizen naar Koerdistan

Herfst in Koerdistan Tour

22 – 28 oktober
vanaf € 1195,-

Individuele reis naar Koerdistan

Eigen reisdatum kiezen
Vanaf € 995,-

Herfst in Koerdistan Tour (groepsreis)

22 – 28 oktober
vanaf € 1195,-

Individuele reis naar Koerdistan

Eigen reisdatum kiezen
Vanaf € 995,-

Koerdistan: de feiten

Naam: Koerdische Autonome Regio
Hoofstad: Erbil
Inwoners: 8,4 miljoen
Oppervlakte: 78.732 km2.
Taal: Koerdisch, Arabisch
Buren: Turkije, Iran, Syrië en de rest van Irak
Leider: Massoud Barzani

Bekendste plekken: Erbil, Hamilton Road, Lalesh (hoofdstad van de Yazidi’s)

Hoogtepunten en wat je kan verwachten

Voor veel mensen is Koerdistan een onbekende vakantiebestemming . Maar het land is groot en kent totaal verschillende gebieden en ook prima bereisbaar. Tijdens je reis door Koerdistan maak je kennis met gastvrije mensen, een rijke cultuur en natuurlijk lekker eten!

Koerdistan: een staat in een staat

Het is goed om te beseffen dat je grofweg twee reisgebieden hebt in Irak. In Koerdistan ligt in het Noord-Oosten. Deze autonome regio hanteert een eigen visum (bij aankomst op het vliegveld) en heeft ook zijn eigen grensposten waarbinnen je moet blijven. Het gebied doet erg Turks/Iraans aan en is bijzonder veilig. De meeste reizen beginnen daarbij in Erbil, de grootste stad van de regio. Vanuit daar reis je naar bijvoorbeeld Lalesh, de heilige plaats voor de Yazedi’s, de bergachtige regio Rawandas, waar je in de winter kan skiën of Sulaymaniyah, de tweede stad van de regio waar onder andere het beruchte Amna Suraka.

Wil jij meer weten over het aanvragen van visa in Koerdistan en Irak? Lees het in ons blog.

Doorreizen naar de rest van Irak?

Wil jij doorreizen naar de rest van Irak? Dat kan! CultureRoad biedt meerdere groepsreizen aan naar land dat bekend staat als de ‘bakermat van de beschaving.’ Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om een individuele reis te boeken.

Interesse? Vraag naar de mogelijkheden via ons contactformulier.