Header Noord-Korea van twee standbeelden in Pyongyang

Noord-Korea

Noord-Korea (officieel D.P.R.K.) staat bekend als misschien wel het meest gesloten land ter wereld. Vorm je mening op basis van je eigen ervaringen. Ontdek dit bijzondere land met CultureRoad. Een ding kunnen we je al wel verklappen: je zal deze reis niet snel meer vergeten! Dus vraag nu vrijblijvend informatie aan!

Reisaanbod

Marathon van Pyongyang Tour – vanaf €1350,-
(6 – 13 april 2018)

Verjaardag van Kim Il Sung Tour – vanaf €1100,-
(11 – 17 / 20 / 23 april 2018)

Dag van de Arbeid Tour – vanaf €1045,-
(28 april – 4 / 7 / 9 mei 2018)

Fietstour – vanaf €1295,-
(2 – 8 juli 2018)

Overwinningsdag & Mt. Paektu Tour – vanaf €1110,-
(23 – 29 / 31 juli 2018)

Bevrijdingsdag Tour – vanaf €1100,-
(12 – 18 / 21 / 23 augustus)

Nationale Dag Tour – vanaf €1060,-
(5 – 11 / 16 september)

Partij-oprichtingsdagtour – vanaf €1095,-
(8 – 14 / 17 oktober)

Oud & Nieuw Tourvanaf €1095,-
(27 december 2018 – 3 januari 2019)

Individuele Reis

Landinfo Noord-Korea

Noord-Korea bron:CIA World FactbookWeinig landen ter wereld zijn zo gesloten als de Democratische Volksrepubliek Korea, ook wel bekend als Noord-Korea. Het communistische land ligt in het noorden van het Koreaanse schiereiland en grenst aan China, Rusland en Zuid-Korea, alwaar het een geïsoleerd bestaan heeft. De hoofdstad Pyongyang ligt slechts 80 km van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, maar tussen de twee steden is een van de sterkst bewaakte grenzen ter wereld, ook wel bekend als de Koreaanse Gedemilitariseerde Zone (DMZ).

Korte geschiedenis

Het Koreaanse schiereiland bestond niet altijd uit twee landen. Na de Koreaanse oorlog, die duurde van 1950 tot 1953, werd het land opgedeeld in een noordelijk gedeelte en een zuidelijk gedeelte. Het noordelijke gedeelte kwam onder een communistische invloedssfeer onder leiding van President Kim Il-Sung. Hij sloot het land verder af van de buitenwereld om zo de ideale staat te stichten, zonder invloed van buitenaf. Een van de grootste veranderingen was de invoering van een nieuwe jaartelling, de Juchetelling. Deze ging uit van het geboortejaar van Kim Il-Sung (1912). Kim Il-Sung staat bekend als de Eeuwige Leider en is nog steeds officieel president van het land. In 1994 overleed Kim Il-Sung en belandde het land in een lange periode van diepe rouw. Zijn zoon Kim Jong-Il volgende zijn vader op. Zijn bijnaam werd de Geliefde Leider. Kim Jong-Il zette de lijn van zijn vader voort. Hij overleed vrij plotseling in 2011. Sindsdien staat Kim Jong-Un aan het hoofd, bijgenaamd de
Maarschalk (Geweldige Leider).

Hoogtepunten in Noord-Korea

Tijdens onze reizen zal je kennismaken met de vele symbolische gebouwen en kunstwerken die er in het land te vinden zijn. De meesten hiervan symboliseren het unieke karakter van het land en de sterke ideologie die er heerst.

Kumsusan Palace of the Sun (Pyongyang)

Nkor_Inf_PalaDit is het voormalige huis van president Kim Il Sung. Tegenwoordig is dit het mausoleum waar Kim Il-Sung en Kim Jong-Il opgebaard liggen. In een glazen sarcofaag liggen beiden leiders omringd door bloemen en weelde. Naast mausoleum is het gigantische paleis ook de plek waar beroemde voorwerpen van de voormalige leiders tentoongesteld worden; auto’s, de eerste MacBook van Kim Jong-Il, boten en vele onderscheidingen, diploma’s en prijzen.

Korean War Museum

Nkor_Inf_PuebloEen van de meest imposante musea in Pyongyang. Het museum is net gerestaureerd en uitgebreid. Buiten loop je langs allerlei artillerie die gewonnen is door het Noord-Koreaanse Volksleger tijdens de Koreaanse Oorlog. Naast het museum ligt de USS Pueblo. Een Amerikaans verkenningsschip, dat in 1968 veroverd werd op de Amerikanen. Daarnaast toont het museum onder andere 360 graden tentoonstellingen over de oorlogen en zijn er heroïsche verhalen horen over het Koreaanse leger.

DMZ / Panmunjom

DMZ bron: CultureRoadDe beroemdste en wellicht meest beruchte grens ter wereld. De gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea is tegenwoordig een attractie op zich. Onder begeleiding van een Noord-Koreaanse soldaat krijg je eerst de nodige uitleg over de regio en over de grote spanningen die er heersen in het gebied. Daarna zal je naar het bekende gebouw worden gebracht waarvan je zicht hebt op het Zuid-Koreaanse gebouw. Daartussen liggen de beroemde blauwe huisjes waar de wapenstilstand van 1953 werd getekend. In tegenstelling tot de Zuid-Koreaanse kant mag je in het noorden rustig rondlopen over het balkon. Bovendien is het de enige plek waar je met een Koreaanse soldaat op de foto kan.

Loading...
Facebook Messenger for Wordpress