06 495 99 698 info@cultureroad.nl
 1. Home
 2.  » 
 3. Bestemmingen
 4.  » 
 5. Noord-Korea
 6.  » Veel gestelde vragen over reizen naar Noord-Korea

Veelgestelde vragen over reizen naar Noord-Korea

Een reis naar Noord-Korea is al spannend genoeg. We krijgen veel vragen over veiligheid, kosten en het verblijf zelf. Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Vragen over verzekeringen

Is een reisverzekering nodig?

Wij raden iedereen sterk aan om een goede (reis-)verzekering af te sluiten. Reizen is soms onvoorspelbaar en het is fijn als alles van tevoren goed geregeld is. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij jou. Mocht je hulp nodig hebben bij het aanschaffen van een reisverzekering, dan helpen wij je natuurlijk graag.

Dekt mijn reisverzekering wel mijn reis in Noord-Korea?

Dat is voor elke verzekeraar anders. Je kan dan ook het beste contact opnemen met de verzekeraar zelf.

Vragen over visa

Regelen jullie het visum voor Noord-Korea?

Ja, deze regelen wij. Je krijgt je visum tijdens de pre-tour meeting in Beijing, China. Dit is een apart velletje, welke je bij je paspoort moet bewaren. Het Noord-Koreaanse visum kost €50.

Regelen jullie het visum voor China?

Nee, het visum voor China regel je zelf. Wel kunnen we hierbij helpen. Wij vragen ons visum aan via KesVisum. We hebben hier goede ervaringen mee; ze zijn snel, goedkoop en goed te bereiken.
Ook je visum aanvragen via Kesvisum?
Direct aanvragen >

Kan ik gebruik maken van het transitvisum voor China?

Je kan alleen gebruik maken van het 72-uur transit visum voor China, als je voldoet aan de volgende eisen.

 1. Je moet arriveren en vertrekken vanaf hetzelfde vliegveld in China. Daarnaast moet je in dezelfde stad verblijven. Ga je naar Noord-Korea, dan kan je niet de trein nemen.
 2. Voordat je naar China gaat moet je de volgende documenten gereed hebben:
  1. Bevestiging vervolgvlucht uit China (die binnen 72 uur na aankomst vertrekt)
  2. Een geldig visum voor het volgende land (indien nodig). Visa voor Noord-Korea worden pas enkele dagen voor vertrek uitgegeven. Probeer dan ook één dag voor de tour begint aan te komen in China.
 3. Zorg dat je alles uitprint voor vertrek (digitaal accepteren ze niet). Zo willen ze in Pyongyang een bevestiging zien inclusief datum, vluchtnummer en naam, voor je vertrekt naar China.
 4. Kijk altijd voor de laatste up-to-date info op de website van het China Visum Application Center: https://www.visaforchina.org/HAG_EN/.
 5. Vraag je visum aan via Kesvisum:
  Direct aanvragen >

Mocht je gebruik willen maken van het 72-uurs transitvisum, laat het ons dan tijdig weten. We zullen je hiermee helpen, maar dragen geen verantwoordelijkheid bij de aanvraag.

Wat zijn de eisen voor het aanvragen van een visum voor Noord-Korea?

Als je bij ons een reis boekt naar Noord-Korea moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Je bent geen Noord-Koreaans staatsburger;
 • Je bent geen professionele journalist of fotograaf;
 • Je bent niet van plan om enig video- of fotomateriaal, opgenomen tijdens de tour, na de reis te publiceren.
Vragen over de aankomst in China

Kunnen jullie helpen met de overnachting in Beijing?

Mocht je besluiten om voor of na de tour te verblijven in Beijing, dan kunnen wij de overnachting voor je regelen.

Kunnen jullie helpen met een taxi in Beijing?

Ja, we kunnen een taxi boeken om je op te halen of weg te brengen van of naar het vliegveld van Beijing.

Vragen over de reis zelf

In wat voor een soort accommodaties slaap ik tijdens de reis?

Tijdens de reis zal je voornamelijk verblijven in hotels. Dit is de enige optie die het land biedt als verblijf voor toeristen. Het Yanggakdo Hotel – is een bekend hotel in de hoofdstad. Andere hotels waarin je mogelijk gaat overnachten zijn het Chongjin Foreigners Hotel en het Sosan Hotel. Je deelt de kamer delen met een medereiziger, tenzij je bij ons een eigen kamer hebt geboekt.

Van welke vervoersmiddelen maken we gebruik tijdens de reis?

Je reist het land door met de nachttrein, binnenlandse vluchten en bus. De tickets regelen wij voor jou. Bij elk vervoersmiddel kun je de bagage meenemen.

Is het veilig om te reizen in Noord-Korea?

Ja. Zolang je je gedraagt en aan lokale regels houdt, kan vrijwel niets gebeuren. Noord-Korea staat bekend als erg veilig land voor toeristen. Mocht de situatie veranderen dan wordt de tour terplekke aangepast. Wil weten welk advies er op dit moment geldt voor Noord-Korea? Kijk dan even op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wat als er calamiteiten plaatsvinden?

Op elke bestemming werken we met onze lokale gidsen. In het geval van calamiteiten zullen zij ervoor zorgen dat we naar een veilige locatie worden gebracht. Dit kan de ambassade zijn, een afgeschermde locatie of het eerste de beste vliegtuig terug naar huis.

Zijn er speciale regels waar ik me aan moet houden?

Het is verboden foto’s te maken van vliegvelden, militaire basissen, gebieden in de buurt van politie stations. De gidsen zullen aangeven welke plekken wel en welke niet gefotografeerd kunnen worden. Hou rekening met het feit dat Noord-Korea een communistisch land is en de overheid de activiteiten van hun bezoekers in de gaten houdt. Hotelkamers, telefoons en apparaten kunnen worden afgeluisterd en je persoonlijke eigendommen kunnen onderzocht worden. Het is van belang dat je de lokale wetten gehoorzaamd en de overheid niet tegenspreekt.

Reizen in Noord-Korea is alleen mogelijk in groepen met een gecertificeerde gids.

Is het mogelijk om voorgeschreven medicatie mee te nemen naar het land?

Het is geen probleem om medicatie mee te nemen op de reis, zolang ze in de originele verpakking zitten in je handbagage. Daarnaast is het handig om altijd een officieel voorschrift van je dokter mee te nemen. Neem vooral anti-diarree pillen voor als je last krijgt van je maag.

Wat is het beste moment om het land te bezoeken?

Zoals in Nederland, heeft Noord-Korea vier jaargetijden. De winters zijn vaak droog en koud, de zomers daarentegen nat. In januari is het meestal onder 0 (gemiddeld -3), waarna het steeds warmer wordt. Rond mei ligt de temperatuur rond de 22 graden. In juni, juli, augustus en september kan het erg warm worden. In Oktober is het koeler.  November en vooral december wat zijn meestal meer winters.

Vragen over onze reizen

Opzeggingsvoorwaarden

Elke annulering of wijziging moet schriftelijk (per e-mail of brief) gemeld worden door de klant op het eerst mogelijke moment. De datum waarop CultureRoad v.o.f jouw annulering ontvangen heeft, is de datum waarop wij het annuleringsproces in gang zetten. De datum tot verhouding van de tour, is altijd de eerste de eerste dag die wordt genoemd in het tourschema van de betreffende reis. Bij annulering van de reis worden de volgende kosten ingehouden:

 • Bij een annulering van min. 60 dagen wordt €250 ingehouden van het totaal bedrag.
 • Bij een annulering van 59 tot 35 dagen wordt 50% ingehouden van het totaal bedrag.
 • Bij een annulering van 35 tot 0 dagen wordt 100% ingehouden van het totaal bedrag.

Tijdens de tour is het niet mogelijk om een annulering te doen voor een gedeelte van de tour (mocht je als klant daartoe besluiten). Daarnaast moet je je als klant bij de reisleiding kenbaar maken waarom je van het reisschema afwijkt of af wilt wijken.

Meer informatie over betalingen, boekingswijzigingen, Force Majeure (overmacht), veranderde lokale omstandigheden en regelgeving, en meer, kunt u vinden in onze algemene voorwaarden op de website.

Ecotoerisme en duurzaamheid

Het is belangrijk om je goed te gedragen als je op reis bent. Wij geven om het milieu en de omgeving van de locals. Zo draag je bij aan duurzaamheid tijdens de tour:

 • Leer een aantal woorden van de lokale taal.
 • Probeer zoveel mogelijk onnodige verpakkingen thuis te laten, zodat je niet al te veel vuilnis meebrengt naar de bestemming.
 • Gooi vuilnis in vuilnisbakken in plaats van op straat – zelfs als de lokale bevolking dat niet doet.
 • Probeer je in te houden met het gebruiken van water, energie en voedsel, indien er een tekort aan is op de bovengenoemde bestemmingen.
 • Koop lokaal geproduceerde producten en ambachtswerk.
 • Vraag het aan uw omgeving als je foto’s maakt, vooral als je een foto wilt maken van personen.

In principe mag je doen en laten wat je normaal ook thuis zou doen. Zelfs in Noord-Korea valt het vaak mee met het mogen fotograferen. Wel wordt het vaak niet gewaardeerd als je dicht op mensen foto’s maakt of expliciet foto’s loopt te maken van armoede. Maar goed, dat zou je thuis ook niet doen toch?

Reisverzekering

Wij raden iedereen sterk aan om een goede (reis-)verzekering af te sluiten. Het leven kan onvoorspelbaar zijn, en het kan fijn zijn om van tevoren te weten dat alles goed geregeld is in geval van problemen en onverwachte situatie’s thuis en tijdens de reis. Mocht je hulp nodig hebben bij het aanschaffen van een passende of goed dekkende reisverzekering, neem dan contact met ons op.