06 495 99 698 info@cultureroad.nl

Bezoek de graanschuur van de Sovjet-Unie

Reis naar Oekraïne

Bezoek de graanschuur van de Sovjet-Unie

Reis naar Oekraïne

  1. Home
  2.  » 
  3. Bestemmingen
  4.  » Oekraïne

Reis naar Oekraïne; het land dat ooit bekend stond als de graanschuur van de Sovjet-Unie. Qua oppervlakte is het het grootste land van Europa. Toch is het ook een van de meest onbekende reislanden op ons continent. Tijd voor verandering! Als het aan ons ligt, verdient Oekraïne veel meer belangstelling. Het land beweegt zich met een razend tempo in de richting van West-Europa en dat merk je als je er bent. Daarnaast heeft het land heel veel te bieden: oude steden zoals Odessa en Lviv, het bruisende uitgaansleven van Kiev en prachtige natuur aan de kust van de Zwarte zee. Kortom, grijp de kans om deze parel te ontdekken!

Groeps- en individuele reizen naar Oekraïne

Tsjernobyl Lentetour

2 – 4 april 2021
vanaf € 495,-

Tsjernobyl Zomer Tour

23 – 26 juli 2021
vanaf € 495,-

Individuele Tsjernobyl reizen

1 of 2 daagse tour
vanaf € 210,- p.p.

Karpaten Tour

Rondreis van 6 dagen
vanaf € 1000,-

Grand Oekraïne Tour

Rondreis van 13 dagen
vanaf € 1700,-

Groepsreizen naar Oekraïne

Tsjernobyl Lentetour

2 – 4 april 2021
vanaf € 495,-

Tsjernobyl Zomer Tour

23 – 26 juli 2021
vanaf € 495,-

Individuele reizen naar Oekraïne

Individuele Tsjernobyl reizen

1 of 2 daagse tour
vanaf € 210,- p.p.

Karpaten Tour

Rondreis van 6 dagen
vanaf € 1000,-

Grand Oekraïne Tour

Rondreis van 13 dagen
vanaf € 1700,-

Oekraïne: de feiten

Naam: Oekraïne
Hoofstad: Kiev
Inwoners: 44 miljoen
Oppervlakte: 603.500 km²
Taal: Oekraïns, Russisch
Buren: Polen, Slowakije, Wit-Rusland, Rusland, Moldavië, Roemenië, Hongarije
Leider: Petro Porosjenko

Oekraïne

Bekendste plekken: Lviv, Odessa, Tsjernobyl, Karpaten, Kiev

Hoogtepunten Oekraïne

Oekraïne, het grootste land van Europa maar ook voor velen een land voor mysterie. Graag nemen wij je mee op ontdekkingsreis door de graanschuur van de voormalige Sovjet-Unie. Het meest natuurlijke startpunt van je reis door Oekraïne is de hoofdstad Kiev. Een stad die qua architectuur vrij Russisch aandoet.

In Kiev vind je de bekende plekken als het Maidanplein en het Holenklooster. Als je als je de tijd hebt kunnen we een bezoekje aan de oude presidentswoning van de verdreven president Janoekovitch zeker aanraden. Een absurd groot huis, inclusief haven en dierentuin wat tegenwoordig als park en museum dient.

Odessa: Zon, zee, strand en trappen

Een andere bekende Oekraïnse stad is Odessa. Gelegen aan de Zwarte Zee waan je je in de ideale vakantiestad van Oekraïne. De stranden van Odessa staan bekend om de knappe vrouwen en macho spierbundels die in de zomer hun standlijf showen. Ook vind je in Odessa de Potemkin Trappen, één van de beroemdste trappen ter wereld.

Feest mee in Lviv

Van totaal andere orde is Lviv. Gelegen vlakbij Polen en ver weg van Kiev, voelt deze stad meer Midden-Europees aan. De binnenstad van deze West-Oekraïnse stad is niet verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor heeft deze stad meer sfeer dan de rest van Oekraïne. Lviv staat al jaren bekend als de hotspot voor feestende Polen, Tsjechen en Slowaken. Daarnaast is de stad beroemd vanwege de historische binnenstad die beschermd is als UNESCO werelderfgoed.

Natuur en bergen

Naast steden heeft Oekraïne ook veel natuurschoon te bieden. Ten zuiden van Lviv heb je bijvoorbeeld de Karpaten, een bergregio die grenst aan Transsylvanië in Roemenië. Een prachtige gebied waarbij je vaak terug in de tijd van graaf Dracula lijkt te gaan.

De geschiedenis van Oekraïne in een notendop

Oekraïne is al eeuwenlang een gebied dat verschillende heersers heeft gekend. De stad Kiev staat aan de basis van het huidige Rusland. Nadat het land van de Roes (het Kievse Rijk) gevallen was, kwam Oekraïne achtereenvolgend in handen van het Pools-Litouwse Rijk, de Ottomanen en de Oostenrijkers. Na de Eerste Wereldoorlog raakte het land verdeeld in een communistisch en niet-communistisch deel. Uiteindelijk waren het de Nazi’s die het land in 1941 tijdens Operatie Barbarossa veroverden.

Communisme en onafhankelijkheid

Nadat de Sovjet-Unie als grote overwinnaar uit de strijd kwam werd de Oekraïnse Socialistische Sovjetrepubliek opgericht. Deze staat was de-jure onafhankelijk, maar in de praktijk gewoon een deel van de van het grotere Sovjet-rijk. Echte onafhankelijkheid werd bereikt in 1991. Sindsdien is het onrustig in het land met de opstand op het Maidan plein, de Russische annexatie van de Krim en de burgeroorlog in Oost-Oekraïne als hoogte- (of diepte-)punten.