Pakistan reis met grens

Pakistan

Waarschijnlijk heb je geen idee wat je moet verwachten van een reis naar Pakistan. Het land grenst aan India in het oosten, maar deelt ook grenzen met Afghanistan, China en Iran. Het ligt dus eigenlijk vrij centraal. Kijk verder dan de nieuwsberichten en ontdek een land dat een mix is van veel verschillende culturen, landschappen en mensen.

Reisaanbod

Pakistan Karakoram Highway 2018
(4 – 14 oktober 2018)

Individuele reis
(datum zelf kiezen)

Tajikistan Pamir Highway Tour 2018
(14 – 23 oktober 2018)

Pakistan Punjabi Herfst Tour
(12 – 17 november 2018)

Deze tours zijn ook in combinatie met elkaar te boeken.

Landinfo Pakistan

Pakistan is een land van extremen. In het noorden doemt de Himalaya op. In het zuiden zijn er grote woestijnvlaktes waar de temperatuur in de zomer al snel boven de 45 komt. Oost-Pakistan doet denken aan India, terwijl West-Pakistan meer weg heeft van Afghanistan en Iran. Een rondreis door Pakistan is met niets te vergelijken. De mensen zijn vriendelijk, nieuwsgierig en vooral enthousiast als ze ontdekken dat de toeristen weer naar het land komen. Ga dus met ons mee en laat jezelf onderdompelen in Pakistan.

Korte geschiedenis

Na de scheiding van India in 1947 en de (bloedige) oorlog met Oost-Pakistan (Bangladesh) begin jaren ’70 werd West-Pakistan een onafhankelijk land. Er volgde een turbulente periode met een dictatoriaal bewind. Daarnaast werd het meegezogen in de Russische oorlog in Afghanistan. Pas in de jaren negentig werd het rustig. Al blijven de spanningen met India en de oorlog in Afghanistan de binnenlandse politiek bepalen.

Hoogtepunten in Pakistan

Tijdens een reis door Pakistan zal je je zeker niet vervelen. Prachtige natuur, indrukwekkende gebouwen en gastvrije bevolking: Pakistan heeft het allemaal te bieden.

 

Lahore

Lahore is het culturele hart van Pakistan. Deze miljoenenstad staat ook wel bekend als ‘Lollywood’ door de talrijke filmstudio’s. Het straatleven is er druk: de wegen staan vol met toeterende tuktuks terwijl straatdokters je voor $1 een nieuwe tand geven. Naast het lawaai en de drukte van de moderne tijd vind je er ook nog historische gebouwen, zoals Lahore Fort en de gigantische Badshahi Mosque. Lahore is een stad als geen ander en hoort zeker op de lijst te staan bij elk bezoek aan Pakistan!

Karakoram Highway

De Karakoram Highway is de hoogst gelegen geasfalteerde weg ter wereld. Startpunt is Rawalpindi, vlak naast hoofdstad Islamabad. De weg eindigt in de Chinese stad Kashgar. Onderweg passeer je de sterfplaats van Osama Bin Laden, besneeuwde bergtoppen, een unieke grensovergang, diepe valleien en inheemse bevolkingsgroepen. De weg is te bereizen per auto en bus, maar als je liever de fiets pakt, kan dat ook.

Peshawar

Als je door de nauwe straatjes van Peshawar loopt heb je het gevoel alsof je terug in de tijd gaat. De stad is duidelijk anders dan steden als Lahore, Karachi en Islamabad. Traditioneler, rauwer en soms koeler. Door het grote aantal Afghaanse vluchtelingen voelt de stad Afghaans aan. Vrouwen lopen er in boerka en mannen dragen de traditionele Pashtun kleding. De stad ligt naast de Khyberpas die Afghanistan met Pakistan verbindt, en het is dan ook altijd een belangrijke plek geweest voor Centraal-Azië.

Loading...
Facebook Messenger for Wordpress