06 495 99 698 info@cultureroad.nl

Het land dat alles te bieden heeft

Reis naar Pakistan

Het land dat alles te bieden heeft

Reis naar Pakistan

  1. Home
  2.  » 
  3. Bestemmingen
  4.  » Pakistan

Reis naar Pakistan met CultureRoad. Waarom? Omdat er veel is van alles: cultuur, natuur, gastvrije mensen en ongelofelijk lekker eten! Het land ligt naast India en deelt ook een lange grens met Afghanistan. Daarom is het een bestemming vol extremen. Tijdens je verblijf reis je bijvoorbeeld van de Himalaya in het noorden, tot de grote woestijnvlaktes in het zuiden dwars door het hectische en drukke binnenland met grote steden als Islamabad en Lahore.  Pakistan heeft voor elke reiziger wel iets te bieden. Dus bekijk ons reisaanbod en boek nu je groepsreis of individuele tour.

Reisaanbod

Groepsreizen

Karakoram Highway Tour

7 – 20 september 2021
vanaf € 2095,-

Zuid-Pakistan Tour

14 – 22 maart 2021
vanaf € 2195,-

Individuele reizen

6-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 995,-

10-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 1595,-

Pakistan: de feiten

Naam: Islamitische Republiek Pakistan
Hoofstad: Islamabad
Inwoners: 205 miljoen
Oppervlakte: 796.095 km²
Taal: Engels, Urdu, Punjabi
Buren: India, China, Afghanistan, Iran
Leider: Mamnoon Hussain

Visum voor Pakistan nodig? Regel het direct via Kesvisum

Islamabad

Bekendste plekken: Lahore, Karakoram Highway, Pakistaanse vrachtwagens

Hoogtepunten Pakistan

Pakistan is het zesde land ter wereld op basis van inwonersaantal. Toch is voor qua toerisme een redelijk onbekende bestemming. Het land heeft geen wereldberoemde toeristische trekpleisters zoals de Taj Mahal. Maar juist in de brede zin van reizen heeft het land veel te bieden. De belangrijkste stad van het land is LahoreLahore. Hoewel niet officieel de hoofdstad, is het wel het culturele hart van Pakistan. Zo vind je hier o.a. Fort Lahore, Badshahi Moskee, Lollywood (Pakistaans Bollywood), de Wagah grensceremonie en straatdoktoren. Ook doen ze in deze stad aan het beschilderen van de beroemde Pakistaanse vrachtwagensPakistaanse vrachtwagens.

Eten, heel veel eten

Pakistanen houden van eten. Dat is vooral te zien op plekken als Coco’s DenCocos Den Lahore en de Giwal Mandi Food Street. Lahore is een gigantische stad die overweldigend kan overkomen, maar in vergelijking Indiase steden valt het qua drukte erg mee. Je ziet er bovendien weinig toeristen. Daarnaast wordt je als westerling ook veel meer met rust gelaten.

De hoogste snelweg ter wereld

Buiten Lahore kan je alle kanten op. Ga je naar het noorden dan zit je al snel op de Karakoram HighwayKarakoram Highway: de hoogst gelegen snelweg ter wereld. Hier kom je bij lokale, traditionele stammen terecht of start je je beklimming van de K2.

Conservatief westen en woestijnen in het zuiden

In het westen van Pakistan is de bevolking meer conservatief. Een stad als Peshawar is totaal anders dan Lahore of Islamabad en voelt erg Afghaans aan. En dan is er ook nog het zuiden van het land. Hier zijn grote woestijnvlaktes waar soms ineens een fort tevoorschijn komt (zoals Fort Derawar). In de zomer is de hitte hier ondraaglijk met temperaturen die oplopen tot wel 50 graden. In de winter kan je hier echter prima reizen. Havenstad Karachi voelt, zoals een echte havenstad betaamd, een stuk rauwer aan dan de meeste plekken in Pakistan.

Pakistaanse geschiedenis in een notendop

Na de scheiding van India in 1947 en de (bloedige) oorlog met Oost-Pakistan (Bangladesh) begin jaren ’70 werd West-Pakistan een onafhankelijk land. De oorlog zorgde voor een complete volksverhuizing van moslims die van India naar Bangladesh of Pakistan verhuisden. Een van de zwaarst getroffen gebieden werd Kashmir, deze regio werd opgedeeld in een Pakistaans en Indisch gedeelte.

Blijvende spanningen

Ook vandaag de dag is het nog een regio waar regelmatig de spanningen tussen India en Pakistan weer opspelen. Na de onafhankelijkheid volgde een turbulente periode met een dictatoriaal bewind. Daarnaast werd het meegezogen in de Russische oorlog in Afghanistan. Pas in de jaren negentig werd het rustig in Pakistan.

Osama’s schuilplaats

Al blijven de spanningen met India en de oorlog in Afghanistan de binnenlandse politiek bepalen, regelmatig zijn er dan ook nog wisselingen van het presidentschap. Ook kreeg Pakistan veel over zich heen toen in 2011 bekend werd dat Osama Bin Laden verstopt zat in de Pakistaanse stad Abbottabad. De afgelopen jaren is het echter stukken rustiger geworden in Pakistan en lijken de toeristen terug te keren.

Wanneer ga jij?

Zit jij straks in een beschilderde Pakistaanse truck? Of wat dacht van een heerlijke curry in Coco’s Den? Ga mee met een van onze groepsreizen of boek een individuele reis. Vraag nu informatie aan!