06 495 99 698 info@cultureroad.nl
Pakistan grensovergang

Veelgestelde vragen over reizen naar Pakistan

Een reis naar Pakistan is al spannend genoeg. We krijgen veel vragen over veiligheid, kosten en het verblijf zelf. Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.

Vragen over verzekeringen

Is een reisverzekering nodig?

Wij raden iedereen sterk aan om een goede (reis-)verzekering af te sluiten. Reizen is soms onvoorspelbaar en het is fijn als alles van tevoren goed geregeld is. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij jou. Mocht je hulp nodig hebben bij het aanschaffen van een reisverzekering, dan helpen wij je natuurlijk graag.

Dekt mijn reisverzekering wel mijn reis in Pakistan?

Dat is voor elke verzekeraar anders. Je kan dan ook het beste contact opnemen met de verzekeraar zelf.

Vragen over visa

Regelen jullie het visum voor Pakistan?

Wij kunnen helaas niet voor jou een visum voor Pakistan regelen. Een visum voor het reizen naar Pakistan is verplicht. Dat vraag je daarom zelf aan bij het Pakistaans consulaat in Den Haag (online of persoonlijk bij de ambassade).

Het kost minimaal een week om het visum te regelen, dus het is erg belangrijk dat je dit op tijd doet. Let op: voor de reis naar Pakistan is het belangrijk dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is.

Wij werken voor aanvraag van visum samen met Kesvisum
Direct naar Kesvisum >

Kijk hier voor de laatste info m.b.t. het visum: http://www.pakembassy.nl/

Vragen over de reis zelf

Moet ik zelf mijn internationale vlucht regelen?

Uiteraard zijn we altijd beschikbaar om je te helpen met het boeken van een vlucht. Aangezien onze klanten over het algemeen erg ervaren reizigers zijn, mag je de vlucht zelf regelen zodat je de goedkoopste mogelijkheid mogelijk kan uitzoeken.

In wat voor een soort accommodaties slaap ik tijdens de reis?

Tijdens de reis zal je voornamelijk verblijven in hotels. Je deelt de kamer delen met een medereiziger, tenzij je bij ons een eigen kamer hebt geboekt.

Van welke vervoersmiddelen maken we gebruik tijdens de reis?

Je reist het land door met de nachttrein, binnenlandse vluchten en bus. De tickets regelen wij voor jou. Bij elk vervoersmiddel kun je de bagage meenemen.

Is het veilig om te reizen in Pakistan?

Het antwoord erop is; ja. Natuurlijk is het nooit met complete zekerheid te zeggen, maar zolang je je gedraagt en aan lokale regels houd, kan er in alle waarschijnlijkheid niets gebeuren. Pakistan staat bekend als (gedeeltelijk) onrustig land, maar uiteraard zullen wij je alleen mee nemen naar de stabiele gebieden. Mocht de situatie veranderen dan zal de tour daar ter plekke ook worden aangepast. Bovendien werken wij altijd met een lokale gids.

Wat als er calamiteiten plaatsvinden?

Op elke bestemming werken we met onze lokale gidsen. In het geval van calamiteiten zullen zij ervoor zorgen dat we naar een veilige locatie worden gebracht, hetzij de ambassade, hetzij een afgeschermde locatie, hetzij het eerste de beste vliegtuig terug naar huis. Wat in ieder geval van groot belang is om altijd te luisteren naar de gids.

Wat zijn de wetten binnen het land?

Het is verboden foto’s te maken van vliegvelden, militaire basissen, gebieden in de buurt van politie stations. De gidsen zullen aangeven welke plekken wel en welke niet gefotografeerd kunnen worden. Pakistan is een streng Islamitisch land. Het is dan ook erg belangrijk om de lokale gewoontes en regels te respecteren.

Welke inentingen zijn noodzakelijk voor een bezoek aan Pakistan?

Op de website van het Landelijke Coördinatiecentrum Reisadvisering (LCR) staan de meest recentelijke veranderingen op het gebied van inentingen en gezondheid. Het is altijd verstandig om deze website tijdig te raadplegen voor het vertrek naar de bestemming.

Vragen over onze reizen

Opzeggingsvoorwaarden

Elke annulering of wijziging moet schriftelijk (per e-mail of brief) gemeld worden door de klant op het eerst mogelijke moment. De datum waarop CultureRoad v.o.f jouw annulering ontvangen heeft, is de datum waarop wij het annuleringsproces in gang zetten. De datum tot verhouding van de tour, is altijd de eerste de eerste dag die wordt genoemd in het tourschema van de betreffende reis. Bij annulering van de reis worden de volgende kosten ingehouden:

  • Bij een annulering van min. 60 dagen wordt €250 ingehouden van het totaal bedrag.
  • Bij een annulering van 59 tot 35 dagen wordt 50% ingehouden van het totaal bedrag.
  • Bij een annulering van 35 tot 0 dagen wordt 100% ingehouden van het totaal bedrag.

Tijdens de tour is het niet mogelijk om een annulering te doen voor een gedeelte van de tour (mocht je als klant daartoe besluiten). Daarnaast moet je je als klant bij de reisleiding kenbaar maken waarom je van het reisschema afwijkt of af wilt wijken.

Meer informatie over betalingen, boekingswijzigingen, Force Majeure (overmacht), veranderde lokale omstandigheden en regelgeving, en meer, kunt u vinden in onze algemene voorwaarden op de website.

Ecotoerisme en duurzaamheid

Het is belangrijk om je goed te gedragen als je op reis bent. Wij geven om het milieu en de omgeving van de locals. Zo draag je bij aan duurzaamheid tijdens de tour:

  • Leer een aantal woorden van de lokale taal.
  • Probeer zoveel mogelijk onnodige verpakkingen thuis te laten, zodat je niet al te veel vuilnis meebrengt naar de bestemming.
  • Gooi vuilnis in vuilnisbakken in plaats van op straat – zelfs als de lokale bevolking dat niet doet.
  • Probeer je in te houden met het gebruiken van water, energie en voedsel, indien er een tekort aan is op de bovengenoemde bestemmingen.
  • Koop lokaal geproduceerde producten en ambachtswerk.
  • Vraag het aan uw omgeving als je foto’s maakt, vooral als je een foto wilt maken van personen.

In principe mag je doen en laten wat je normaal ook thuis zou doen. Zelfs in Noord-Korea valt het vaak mee met het mogen fotograferen. Wel wordt het vaak niet gewaardeerd als je dicht op mensen foto’s maakt of expliciet foto’s loopt te maken van armoede. Maar goed, dat zou je thuis ook niet doen toch?

Reisverzekering

Wij raden iedereen sterk aan om een goede (reis-)verzekering af te sluiten. Het leven kan onvoorspelbaar zijn, en het kan fijn zijn om van tevoren te weten dat alles goed geregeld is in geval van problemen en onverwachte situatie’s thuis en tijdens de reis. Mocht je hulp nodig hebben bij het aanschaffen van een passende of goed dekkende reisverzekering, neem dan contact met ons op.