Transnistrië

Transnistrië is een zelfverklaard onafhankelijk gedeelte van Moldavië. Geen enkel land erkent de regio als onafhankelijk behalve Zuid-Ossetië en Abchazië.  Transnistrië wordt bestuurd door de Communistische partij en een mysterieus bedrijf genaamd ‘ Sherrif’. Transnistrië is een bestemming die de bijnaam “Het Wilde Oosten” zeker eer aan doet.

Reisaanbod

Transnistrië

Ga met ons mee naar het ‘Wilde Oosten’, waar de tijd heeft stilgestaan. Drink wodka in een Moldaalfse nachttrein, waag een gok in een van de vele casino’s van Chisinau, of bezoek Tiraspol, de hoofdstad van Transnistrië. Het gebied ten oosten van de EU is voor veel West-Europeanen nog onbekend gebied. Bezoek deze bijzondere grenslanden nu!

Hoogtepunten

Tiraspol

Zeg Transnistrië en er zal niet bij iedereen meteen een belletje gaan rinkelen. Het niet-erkende land is een lange strook land in het oosten van Moldavië, tegen de grens met Oekraïne aan. Transnistrië verklaarde zichzelf in 1990 eenzijdig onafhankelijk van Moldavië. De eerste president was Igor Smirnov, die in 2011 werd opgevolgd door Jevgeni Sjevtsjoek. Loop rond in de hoofdstad Tiraspol en waan jezelf terug in de tijd van de Sovjet-Unie. overal zie je de vlag van Transnistrië met hamer en sikkel(!). Ze hebben hun eigen geld, politie en nummerborden. De economie wordt beheerst door één partij: Sherriff. Zij zijn onder meer eigenaar van de voetbalclub FC Sherriff, benzinestations en supermarkten. Waarom het land nog steeds onafhankelijk is? De Russen zijn in het land gestationeerd met een ‘vredesmissie’.

“Het Wilde Oosten”

Heel veel wodka, bijzondere barren, oude Sovjet-restaurants en hotels. Oekraïne en Moldavië zijn landen waar de Sovjet tijd vaak nog niet heel lang geleden lijkt. Tegelijkertijd schuren ze aan tegen de Westerse consumptiemaatschappij en kijken ze ook graag naar het westen. De regels zijn hier vaak nog niet zo streng als in de EU en dat merk je. Corruptie is nog aan de orde van de dag en vaak gaan dingen nog net even anders dan bij ons. Ervaren is meemaken!

 

 

Loading...
Facebook Messenger for Wordpress