Tsjernobyl

Tsjernobyl kennen we natuurlijk allemaal van de kernramp op 26 april 1986. Het gebied staat ook bekend als Chernobyl. Sinds de ramp is het gebied afgesloten van de rest van Oekraïne. Hierdoor is het een uniek gebied waar de tijd heeft stilgestaan. Wij nemen je mee in de vervreemdingszone. Hier wandel je rond in verlaten en overgroeide dorpen en in de stad Prypiat.

Reisaanbod

Wilde Oosten Zomertour
(27 / 29 juli –  29 juli / 5 augustus)

Individuele reizen naar Tsjernobyl
(eigen datum kiezen – prijs vanaf € 210,-)

Tsjernobyl

Ga met ons mee naar het ‘Wilde Oosten’, waar de tijd heeft stilgestaan. Drink wodka in een Moldaalfse nachttrein, waag een gok in een van de vele casino’s van Chisinau, of bezoek de verlaten Oekraïnse spookstad Prypjat bij Tsjernobyl. Het gebied ten oosten van de EU is voor veel West-Europeanen nog onbekend gebied. Bezoek deze bijzondere grenslanden nu!

Hoogtepunten

30-kilometer zone

Op 26 april 1986 voltrok zich een van de grootste nucleaire rampen uit de geschiedenis. De kern van reactor 4 ontplofte na een uit de hand gelopen test. Na de ramp werd er een sluitingszone van 30km rondom de centrale ingesteld en moesten alle mensen evacueren uit het gebied. Dit betekende o.a. dat de plaatsen Tsjernobyl en Pripjat volledig verlaten werden. Pripjat was een modelstad, die het centrum van de regio moest worden. Het liep anders. Nog steeds straalt de centrale na. Dit jaar nog werd een nieuwe sarcofaag om de centrale heen gelegd om de oude te vervangen.

Het gebied is nu weer overgenomen door de natuur, maar er zijn ook self-settlers. Dit zijn bewoners die zijn teruggekeerd naar het gebied. De Nucleaire zone van Tsjernobyl is een van de meest bijzondere en indrukwekkende gebieden van Europa om te bezoeken.

“Het Wilde Oosten”

Heel veel wodka, bijzondere barren, oude Sovjet-restaurants en hotels. Oekraïne en Moldavië zijn landen waar de Sovjet tijd vaak nog niet heel lang geleden lijkt. Tegelijkertijd schuren ze aan tegen de Westerse consumptiemaatschappij en kijken ze ook graag naar het westen. De regels zijn hier vaak nog niet zo streng als in de EU en dat merk je. Corruptie is nog aan de orde van de dag en vaak gaan dingen nog net even anders dan bij ons. Ervaren is meemaken!

 

Loading...
Facebook Messenger for Wordpress