06 495 99 698 info@cultureroad.nl

Het mooiste land van Zuid-Amerika

Reis naar Venezuela

Het mooiste land van Zuid-Amerika

Reis naar Venezuela

  1. Home
  2.  » 
  3. Bestemmingen
  4.  » Venezuela

Venezuela was een van de meest welvarende landen van Zuid-Amerika. Tegenwoordig liggen de zaken anders. Kijk je echter verder dan de nieuwsberichten, dan zie je een trots land met een grote diversiteit aan natuur, steden en cultuur. Ga nu met ons mee en ontdek waarom dit land nog steeds hoog op de lijsten staat van mooiste landen ter wereld.

Groeps- en individuele reizen naar Venezuela

Groepsreis - Vamos Venezuela Oktober Tour

14 – 23 oktober 2021
vanaf € 2995,-

6-daagse individuele rondreis

Eigen reisdatum kiezen
vanaf € 1225,-

Venezuela: de feiten

Naam: Venezuela
Hoofstad: Caracas
Inwoners: 31,3 miljoen
Oppervlakte: 912.050 km2.
Taal: Spaans
Buren: Colombia, Brazilië, Guyana
Leider: Nicolás Maduro

Caracas

Bekendste plekken: Angel Falls, Cuartel de la Montaña, Canaima National Park

Hoogtepunten Venezuela

Denk je aan Venezuela, dan denk je automatisch aan Hugo Chavez. Weinig leiders hebben een land zo sterk naar hun hand kunnen zetten als hij heeft gedaan. Onder zijn leiding nam het socialisme een nieuwe vlucht. Je ziet zijn beeltenis nog steeds terug in het straatbeeld door het hele land, maar vooral in de hoofdstad Caracas.

Caracas: cultureel hart van Venezuela

Caracas is een dynamische stad en het culturele hart van het land. Het mausoleum van Hugo Chavez staat in een buitenwijk (Cuartel de la Montaña). Voor de rest vind je in Caracas nog veel koloniale gebouwen en het geboortehuis van de beroemdste man van Zuid-Amerika: Simón Bolívar.

Het mooiste land op aarde

Venezuela is een land van extremen. Je hebt er de bergen (Andes), jungle (Amazone) en de zee (Caribische Zee) en daartussen zitten nog bijzondere plekken als Catatumbo, met het eeuwige onweer, de Orinoco-delta en natuurlijk Canaima National Park: thuisbasis van de hoogste waterval ter wereld: de Angel Falls

Avontuurlijk tocht naar de Angels Falls

Het is niet gemakkelijk om de Angel Falls te bereiken. Je komt er alleen per kano en in de meeste gevallen moet je overnachten in een hangmat, vlakbij de basis van de waterval. Maar de reis is het waard. Anders dan bij andere beroemde watervallen zijn hier geen toeristen. Je hebt het rijk praktisch voor jezelf. Dieper dan dit zal je niet in de wildernis komen.

De Venezuelaanse geschiedenis in een notendop

Vanaf de verovering van de Spanjaarden in de 16e eeuw tot in de 18e eeuw maakte Venezuela onderdeel uit van het onderkoninkrijk Nieuw Granada. Het land werd na een reeks opstanden en een onafhankelijkheidsoorlog onder leiding van Simón Bolivar in 1821 zelfstandig.

Hierna kende het land lange perioden van onstabiliteit, onrust en dictatuur. Hierdoor kon het nooit echt profiteren van de grote olievoorraad. Het land is vanaf 1958 een democratie en midden jaren ’70 van de twintigste eeuw werd de eerste stap gezet naar nationalisatie van de olie-industrie. Dit zorgde voor welvaart en stabiliteit, maar werkte tegelijktijdig de ongelijkheid in de hand.

In 1998 kwam Hugo Chavez aan de macht. Onder Chavez werden veel bedrijven genationaliseerd en werd de olie-industrie ingezet om politiek te bedrijven. Hij gaf de Venezolanen weer trots en probeerde met zijn socialistische programma’s de ongelijkheid terug te brengen. In 2013 overleed hij, waarna Nicolás Maduro de macht overnam. Onder zijn leiding verslechterde de economie echter weer dramatisch met een diepe economische en humanitaire crisis tot gevolg.

Wanneer ga jij?

Misschien sta jij straks ook wel aan de voet van de AgelFalls midden in de jungle! Ga mee en boek een individuele reis Naar Venezuela. Vraag nu informatie aan!