06 495 99 698 info@cultureroad.nl

Pakistan. Voor veel mensen gaat er wel ergens een belletje rinkelen, maar vaak toch niet een erg positief belletje. Maar geen nood, CultureRoad is hier om je vooroordelen over Pakistan te doorbreken en je te vertellen over een ander Pakistan. Een land dat zeker een bezoekje waard is!

Misverstand 1: Het is super gevaarlijk!

Worstelaars in Pakistan

Stoere worstelaars in Pakistan

Nee hoor! Natuurlijk zijn er gebieden waar je beter niet kan komen, maar over het algemeen is Pakistan gewoon een veilige bestemming. In het afgelopen decennia heeft het land een aantal slechte jaren gekend, maar de afgelopen paar jaar gaat alles de goede kant op. De regering is er erg op gebrand om toeristen te krijgen en doet er dan ook alles aan om te zorgen dat het een veilige bestemming is. Besef daarnaast ook dat Pakistan het 36e land ter wereld is qua landoppervlakte en het 6e land qua bevolkingsaantal. En net als elk land van zo’n formaat, heeft ook Pakistan z’n eigen problemen, maar het zijn zeker geen redenen om weg te blijven!

Misverstand 2: Het is er net als in India

Waghan grensceremonie in Pakistan

Bijzondere ceremonie op de grens met India

Zeg dit maar eens tegen een willekeurige Pakistaan en je hebt meteen een goede discussie te pakken! Natuurlijk, beide landen hebben een lange geschiedenis samen, maar er zijn ook duidelijke verschillen te merken. Over het algemeen zijn de Pakistanen relaxter in de omgang (ook naar vrouwen toe) en delen ze qua cultuur ook veel eigenschappen met buurlanden Iran en Afghanistan. Daarnaast is Pakistan veel minder toeristisch dan India. Dan is er ook nog het verschil (en de gelijkenis) qua eten tussen Pakistan en India, maar die discussie branden we ons niet aan

Misverstand 3: Het is verschrikkelijk moeilijk om een visum te krijgen

Welkom in Pakistan bord

Welkom in Pakistan

Kom op! Als je bereid bent om naar ingewikkelde landen  te gaan, dan ben je ook bereid om de (soms) ingewikkelde visum procedures te doorstaan. Maar geloof ons, Pakistan valt reuze mee. Daarnaast zullen we je ook gewoon helpen ermee.

Misverstand 4: Het is een streng moslimland

Boeren in Pakistan

Zien deze jongens er zo strikt uit?

Ja, het is een moslimland, maar vergelijken met de buren valt Pakistan reuze mee. Alcohol is inderdaad verboden, net als in Iran en Afghanistan, maar dat betekent niet dat je hier geen geweldige tijd hkan beleven. Daarnaast valt Pakistan ook reuze mee qua kledingvoorschriften (voor mannen en vrouwen).

Misverstand 5: Er is niks te zien!

Badshahi Moskee in Lahore

Vrijstaande Moskee in Lahore

Vraag een willekeurig iemand om iets bekends uit Pakistan op te noemen. Waarschijnlijk weten ze niks. Ok, er is geen Chinese Muur en er is ook geen Taj Mahal, maar ze hebben wel genoeg andere dingen te bieden. Er zijn veel locaties die worden beschermd door de UNESCO, plekken waar nog maar amper toeristen komen. Daarnaast is er ook veel hedendaagse cultuur te ervaren. Wat dacht je van straatdokters, Lollywood (Lahore’s versie van Bollywood), vrachtwagenschilders, de 2e zoutmijn ter wereld… En dan hebben we het nog niet eens over de natuur! Van de woestijn in het zuiden tot de beroemde Karakoram Highway in het Noorden!

Dus: hebben we je overtuigd?

Neem dan nu contact met ons op en ervaar zelf hoe het is om in Pakistan te reizen!

Meer info over onze reizen naar Pakistan