06 495 99 698 info@cultureroad.nl

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart terug aan de muur. Dan hebben we het natuurlijk niet over de standaard Ikea modellen, maar meer over de retrokaarten of juist moderne kaarten. Zelf hebben we er ook eentje aan de muur hangen en we nemen jullie graag mee op onze wereldkaartondekkingsreis.

Unieke wereldkaarten
Zoals gezegd zijn er natuurlijk veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van onze favorieten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk en laat vaak de wereld uit vervlogen tijden zien. En andere favoriet is de moderne, trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld. Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. En natuurlijk is er dan ook nog de klassiekere normale wereldkaart. Hierop zoek je alles makkelijk terug en kan je ook nog eens alle kanten op

De verschillende materialen
Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Persoonlijk gaan wij vooral voor de stoffen of papieren kaarten. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur.

Groter, groter, grootst
En als we dan toch een wereldkaart kopen gaan we het liefst ook voor een grote. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen, of het nou in een kleine kamer is of juist een compleet behang in de woonkamer. Let er dan wel op dat je niet kiest voor een hele drukke kaart, want dan is ’t net alsof je in de drukte van India zit!

Wij zijn er fan van en hebben dan ook beide een mooie kaart aan de muur hangen. Zo zijn alle bijzondere plekken waar we heen gaan ook altijd dichtbij ons!