06 495 99 698 info@cultureroad.nl

Kan jij Andorra, Monaco, het Vaticaan, San Marino en Liechtenstein op een wereldkaart aanwijzen? Waarschijnlijk niet – tenminste, niet zonder een microscoop! Deze landen zijn niet alleen klein – ze zijn absoluut minuscuul. Er zijn maar weinig landen ter wereld die je volledig kunt overzien na het beklimmen van een berg, zoals Liechtenstein. Sterker nog, je kunt heel Monaco zien na het beklimmen van een bescheiden heuvel. En het Vaticaan is zo klein dat je gemakkelijk in minder dan een uur door het hele land kunt lopen, je hebt zelfs nog tijd over om een ​​ijsje te eten.

Hoe is het mogelijk dat deze eigenaardigheden op de kaart al die tijd onafhankelijk zijn gebleven? Is het zelfs mogelijk voor microstaten met vreemde talen zoals Monegask of Latijn om hun eigen identiteit te behouden? Of zijn Andorra en San Marino eigenlijk gewone witwasbestemmingen en belastingparadijzen?

Ga met ons mee met onze microlanden-zoektocht waarin we genieten van de natuur van de Pyreneeën en de Alpen, de middeleeuwse torens van San Marino, de Necropolis van het Vaticaan verkennen en kennis maken met de levensstijl van de exorbitant rijken in Monaco. Bovendien gooien we er een micronatie bij en een aantal bijzondere stopplekken langs de weg om ons bezoek aan vijf van de zes kleinste landen van Europa op te fleuren.

 

Voetnoot over COVID-19: alle landen die we bezoeken tijdens deze Microlanden tour van Europe worden als veilig beschouwd om te bezoeken omdat de coronavirussituatie onder controle is. In de COVID-statistieken van microlanden zoals Monaco en Liechtenstein zie je meestal een platte lijn bij 0 nieuwe gevallen per dag, met af en toe een hoeklijn die naar 1 of 3 gevallen springt. Omdat er niet veel inwoners zijn in deze kleine landen, weet iedereen dat het Jean was. Of Hans. Het is dan ook makkelijk om deze personen te vermijden.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.