Afgelopen week werd de nieuwe sarcofaag over Reactor 3 in Tsjernobyl heengeschoven. Het Nederlandse bedrijf Mammoet had het over een ‘mega-operatie’. De sarcofaag is zo groot dat hij makkelijk over de Amsterdam Arena of een kathedraal heen zou passen. Het enorme bouwwerk moet de straling tegenhouden. Ook wordt hierin de in 1986 ontplofte reactor langzaam ontmanteld. Ga met ons mee en zie dit mega-bouwwerk met je eigen ogen!

Bezoek Tsjernobyl en Prypjat

tsjernobylWil jij de sarcofaag met eigen ogen zien? Tsjernobyl bezoeken kan met ons. Ga naar de verlaten spookstad Prypjat en bezoek mysterieuze, verlaten Sovjet-dorpen. Je verblijft ongeveer drie dagen in het gebied en bezoekt onder andere de ‘settlers’. Deze mensen besloten te blijven en wonen er nog steeds. Tijdens je bezoek krijg je alle gelegenheid om foto’s te maken.

Sovjetmodelstad

Prypjat was een Sovjetmodelstad. Arbeiders hadden hier alles wat je nodig had na een lange dag werken: Zwembaden, sporthallen en restaurants. Na het ongeluk met de kernreactor moesten de bewoners allerijl vertrekken. Ze hadden bijna geen tijd om hun spullen te pakken. Hierdoor ontstond een spookstad die bijna onaangetast is en een goed beeld geeft van het dagelijks leven in de Sovjet-Unie van de jaren tachtig.

Ga met ons mee

CultureRoad gaat het komende jaar meerdere keren naar Tsjernobyl en Prypjat. Wil je met ons meereizen? Dat kan! Bekijk ons aanbod en boek nu een reis!

Bekijk de reizen

 

 

Loading...
Facebook Messenger for Wordpress