06 495 99 698 info@cultureroad.nl

Reizen FAQ

Vragen, vragen en nog meer vragen. Hoe vreemder de bestemming hoe meer vragen er naar boven komen. Hieronder proberen we de meest voorkomende vragen te beantwoorden.

Is het wel veilig in… (vul maar in: Noord-Korea/Haïti/Afghanistan/Venezuela)?
Het antwoord erop is; ja. Natuurlijk is het nooit met complete zekerheid te zeggen, maar zolang je je gedraagt en aan lokale regels houd, kan er in alle waarschijnlijkheid niets gebeuren. Als het echt levensbedreigend zou zijn, dan zouden zelfs wij er niet heen willen gaan. Noord-Korea en Cuba en staan bekend als erg veilige landen. In Haïti en Venezuela is het raadzaam behoedzaam te zijn en dan komt alles goed. Tijdens onze reis in Afghanistan staan we constant in contact met veiligheidsorganisaties. Mocht de situatie veranderen dan zal de tour daar terplekke ook worden aangepast. Bovendien werken wij altijd met een lokale gids. Wil je meer info over welk advies er op dit moment geldt voor jou bestemming? Kijk dan even op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat als er calamiteiten plaatsvinden?
Op elke bestemming werken we met onze lokale gidsen. In geval van calamiteiten zullen zij ervoor zorgen dat we naar een veilige locatie worden gebracht, hetzij de ambassade, hetzij een afgeschermde locatie, hetzij het eerste de beste vliegtuig terug naar huis.

Hoe moet ik mij gedragen?
Net zoals thuis natuurlijk. In principe mag je doen en laten wat je normaal ook zou doen. Zelfs in Noord-Korea valt het vaak mee met het mogen fotograferen. Wel wordt het vaak niet gewaardeerd als je dicht op mensen foto’s maakt of expliciet foto’s loopt te maken van armoede. Maar goed, dat zou je thuis ook niet doen, niet waar?

Kan ik ook gewoon mijn eigen gang gaan tijdens een tour?
Soms wel, soms niet. Dit hangt van de tour af en hoe de lokale gidsen daar tegenover staan. Zij dragen verantwoordelijkheid voor jou en willen later niet op straat komen te staan als er wat gebeurt. Maar meestal is het geen enkel probleem.

Waarom hebben jullie niet reizen die al beginnen in Nederland?
Veel mensen die mee gaan hebben al de nodige ervaring met verre vakanties. Vaak willen ze naast de tour ook nog zelf op pad. Door iedereen zelf de vliegtickets te laten boeken geven we de vrijheid om zelf ook een deel van je vakantie te bepalen. We kunnen je hier wel altijd over adviseren.

Uit wat voor mensen bestaan de groepsreizen?
We organiseren onze reizen samen met andere partners over de gehele wereld. Je komt daardoor in een tourgroep te zitten met mensen uit verschillende -vaak wel Westerse- landen. Qua leeftijd is iedereen welkom, maar over het algemeen zijn de mensen tussen de 20 en 40 jaar.

Heb ik vaccinaties nodig?
Vaak wel, klik even op de site van het LCR. Hier vind je informatie over vaccinaties en de laatste stand van zaken.