Wat vonden anderen

Recensies van onze reizigers

Veel van onze reizigers hebben de reis van hun leven gemaakt met CultureRoad. Vaak laten ze dan ook een positief bericht achter. Op deze pagina hebben we de leukste reacties even op een rij gezet.

Ben jij na het lezen van deze recensies ook enthousiast geworden en wil je een reis boeken? Vraag dan vrijblijvend informatie aan.

Reinout Prakke

 

Individuele reis Afghanistan
Afghanistan

Reinout Prakke in Afghanistan

Reinout Prakke in Afghanistan

“ Van zaterdag 17 tot en met maandag 19 maart 2018 hebben wij een trip naar Afghanistan gemaakt. We hebben Kabul en de Panjshir Vallei bezocht. Ondanks dat de situatie in Afghanistan op dit moment verre van stabiel is, hebben wij ons nooit echt ongemakkelijk/onveilig gevoeld. Dit had zeker te maken met onze zeer goede gids Gul en zijn vaste chauffeur. De voorbereiding van onze reis en het inschatten van en omgaan met de veiligheidsissues door CultureRoad was goed, efficient en professioneel. Graag raden we iedereen die Afghanistan of een van de andere (uitdagende) bestemmingen van CultureRoad wil bezoeken, aan om gebruik te maken van de expertise en service van Rik en zijn team!”

 

 

Michiel van Drunen 


Partijoprichtingsdagtour oktober 2017  
Noord-Korea

Het was echt een zeer indrukwekkende reis! Beyond expectations……
Heel hartelijk dank voor jullie fantastische organisatie! Zeker voor herhaling vatbaar. Maar dan weer een nieuwe bestemming.

Annemieke Brouwer


Verjaardag van Kim il Sung april 2017
Noord-Korea

We hebben een perfecte reis gehad, vooral de parade. Daar had je bij moeten zijn, zeer indrukwekkend. Het was warm weer op de dag van de parade en we hebben continue langs de weg gestaan met een biertje. Echt een cultuurshock, als je zo via de trein DPRK binnenrijdt. Vrachtwagens vol zwaaiende militairen die van het plein afkwamen. Wij terugzwaaien natuurlijk.

Je gaat terug in de tijd. Mensen zijn blij en gelukkig, maar ook arm. Dat hebben we ook gezien. Het programma was erg druk, vooral in het begin.  We hadden een erg leuke groep, met Charlotte als reisleider. Verder waren de gidsen: mr. Lee, Kim 1 en Kim 2 erg aardig.  We mochten erg veel van ze. Het eten was even wennen, maar daar kwamen we niet voor.

Een unieke ervaring. We zijn heel blij, dat we bij jullie geboekt hebben. Misschien nog een keer naar het noorden van DPRK? Of een ander apart land?

Ed Wagemakers
Dag van de arbeid Tour mei 2017
Noord-Korea

CultureRoad heeft ons op een prettige wijze, maar vooral ook losjes in contact gebracht met de samenleving in de Volksrepubliek Korea. De klok werd 40 jaar teruggedraaid. Er is daar heel wat in te halen. We wensen ze het beste toe.

Martin Smolder


Nationale Dag Tour september 2017
Noord-Korea

Net terug vanuit Noord-Korea via Culture Road. Heel veel lieve open mensen ontmoet. Prima begeleiding en leuke groep. Hierbij hebben we ook met de locale gidsen na het boeiende programma in de avonduren nog wat informele gezellige uurtjes meegemaakt. We hebben genoten van mooie ballet-, muziek- en zangvoorstellingen van o.a. scholen maar ook van onverwachte optredens van serveersters in prachtige lokale klederdracht.

Ook boeiend waren de diverse musea, de hoofdstad Pyongyang met zijn eigenzinnige architectuur en ook de supermooie natuur in het noorden van het land. Ook even voor een klasje van een primary school gestaan om met Koreaanse kindertjes om in het engels over het leven daar en in Nederland te converseren.

Natuurlijk op zondagmiddag in Moran Hill (park) aan de gezellige dansmiddag voor de locals meegedaan. Hier dansen inwoners van Pyongyang samen. Ook worden meerdere toeristen en zelfs deze a-ritmische slungel door de Koreanen de dansvloer in het park opgetrokken werden.

We hebben veel gereisd en zouden deze boeiende en prachtige ervaring niet hebben willen missen.

Freek-Jan Boomsma
Partij-oprichtingsdag Tour Oktober 2017
Noord-Korea

Het was een onvergetelijke reis. Ondanks dat het een krankzinnig land is, hebben we noord Korea toch in ons hart gesloten. Het is weer tijd om verder te gaan, morgen vertrekken we vanuit Beijing naar Vietnam.

Arie de Jong
Nationale Dag Tour september 2017
Noord-Korea

Geweldige reis gehad met CultureRoad naar Noord-Korea! Hele aardige gidsen wat vrijheid betreft meegevallen. Toch denk ik dat je na 5 dagen reis niet de werkelijkheid ziet. We zagen pas het echte zie je het echte Noord-Korea in de laatste paar dagen. Als je alleen de korte variant doet is het beeld van het land en de mensen niet de werkelijkheid. Ik vond het heel indrukwekkend en had het niet willen missen. Ook aan de fijne groep: bedankt!

Jos Kolenbrander
Dwars door Afghanistan Tour mei 2017
Afghanistan

Geweldige reis naar Afghanistan gehad met Cultureroad! Top geregeld! Ga zeker nog vaker boeken bij ze 🙂 🙂 In één woord: geweldig!

Eric Noga
Nationale Dag Tour september 2017

Noord-Korea:
5 sterren

Jarno Bouius
Oud & Nieuw Tour 2016/2017
Noord-Korea
Het was een unieke ervaring en dit zal ik zeker niet vergeten. Het waren 5 volle dagen waar ik erg van heb genoten. Ik vond het mooi om te zien hoe het dagelijks leven van Noord-Koreanen eruit ziet, vooral in Pyongyang eigenlijk heel gewoon, buiten de stad kan je echter wel zien dat het niet het meest welvarende land is door de vele fietsers en wandelaars.

De gidsen, zowel de westerse als de Noord-Koreaanse, waren echt geweldig en zorgen er echt voor dat je het naar je zin hebt. Je kunt de lokale gidsen alles vragen en zij zijn ook heel open naar jou toe. Hoogtepunt was Oud en Nieuw op Kim Il Sung Square, tussen de locals naar het vuurwerk kijken en iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen. Ik heb geen idee hoe dit oud en nieuw overtroffen kan worden!

Bijkomend voordeel van een land zonder internet en telefoonverbindingen: niemand wordt afgeleid door een telefoon waardoor je echt een geniale tijd hebt met je gidsen en medereizigers.

Anna Klapwijk
Partij-oprichtingsdag Tour 2017
Noord-Korea

​De reis naar Korea was echt waanzinnig interessant!!! Het perspectief dat de meeste hebben is, logischerwijs, gevormd door de media. En terwijl dat een belangrijke bron van informatie is krijg je door ergens zelf te zijn hele andere dingen en indrukken. Zeker met een omstreden land als (noord) Korea is het enorm waardevol dit zelf van dichtbij mee te maken.

Met 3 lokale guides is er veel ruimte om vragen te stellen over hun leven en perspectief. Je komt terug met een veel genuanceerder beeld. Het is een bijzonder fascinerend cultuur en prachtig land. Qua organisatie was het super geregeld, van hotels, vervoer tot een indrukwekkend en vol programma (+ heerlijk eten, niet geheel onbelangrijk!). Een hele waardevolle vakantie!

Bruno van Moerskerken

 

Individuele Rondreis oktober 2017
Turkmenistan

Met een groep vrienden heb ik een reis gemaakt door Turkmenistan. CultureRoad heeft de door mij gewenste programmaonderdelen aan elkaar gebreid tot een fantastische reis. Turkmenistan is een oase van rust in Centraal Azië en er is veel te zien. Het leuke is dat er amper toerisme is, je bent dus overal “alleen” met je eigen groepje. De openbare ruimte is er zo schoon dat je van de grond kunt eten.

Drank is makkelijk verkrijgbaar en met godsdienst wordt relaxed omgegaan. En oja, grote gebouwen zijn alle bekleed met wit marmer. Het land heeft enorme olie- en gasvoorraden die dit allemaal mogelijk maken. Centraal gelegen in het land is overigens ook de Gate to Hell, een krater waar gas uitstroomt dat voor het gemak enkele decennia geleden aangestoken is. En wij in Nederland maar zeuren over het waakvlammetje dat uit moet.

Ik kan iedereen die denkt alles al gezien te hebben aanraden naar Turkmenistan te gaan, want het is toch allemaal weer totaal anders dan elders. Dat begint al op het enorme vliegveld.

Robin Aanhane

 

Wilde Oosten Tour Herfst 2017
Transnistrie & Tsjernobyl​​

‘Ik was nog een rookie als het om reizen gaat en dan alleen op reis naar een gek land is dan best spannend. Door de helderheid en behulpzaamheid van CultureRoad is het grootste deel hiervan weggenomen. Tevens is de reisorganisatie waarmee zij samenwerken van grote klasse. Ik ben net terug maar nu al op zoek naar mijn volgende reis.’

Loading...
Facebook Messenger for Wordpress